Oude Airco Vervangen Door Energiezuinige Airconditioner

Oude Airco Vervangen Door Energiezuinige Airconditioner

Koop je een nieuwe Airco? Kies dan een energiezuinige Airconditioner. Maar hoe identificeer je deze airconditioners?

Een Warmtepomp Maakt Gebruik Van Hernieuwbare Energie Om Elektriciteit Op Te Wekken.

Een energie-efficiënte airconditioner is een airconditioner met een lucht/water-warmtepomp. Ze kunnen zowel verwarmen als koelen. Een airconditioner met warmtepompen gebruikt gewoonlijk slechts 20% elektriciteit om uw huis tijdens de zomermaanden te koelen en te verwarmen en gebruikt dus 80% hernieuwbare energie.

Lees meer over koelen met een airconditioner.

SEER- en SCOP-Waarde

Het energieverbruik van een warmtepomp wordt uitgedrukt in SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) en SCOP (Spendable Capacity Over Performance). Hoe hoger de SCOP- en SEER-waarden, hoe zuiniger de airconditioner. Deze labels maken het gemakkelijker om de energieprestaties (en kosten) van verschillende apparaten te vergelijken.

SEER-Waarde

SEER (Seasonally Equivalent Annual Run Time) geeft de jaarlijkse waarde van de energie-efficiëntieklasse van het product aan en bepaalt de zij-energieklasse in de koelmodus.

SCOP-Waarde

SCOP (Seasonally Coefficient of Performance) toont het seizoensgebonden rendement en bepaalt in welke energieklasse de warmtepomp opereert bij verwarming.

Energielabels En Energie-Efficiëntieklassen

Hoe kun je nagaan hoe energie-efficiënt een airconditioner is? Als je bij de aankoop kijkt naar het energielabel dat bij de airconditioner zit. U kunt ook de technische documentatie lezen. Deze moeten gebaseerd zijn op de SEER- en SCO-waarden. Kies altijd een A+ of A-energieklasse. Deze apparaten zijn iets goedkoper in aanschaf, maar het meest energiezuinig. Na verloop van tijd verdient u uw investering terug.